Kinesitherapie - Praktijk Relieve

Kinesitherapie

Ontdek het herstelvermogen van je lichaam met kinesitherapie. Bij onze praktijk geloven we in de kracht van beweging en de natuurlijke genezing van het lichaam. Laat ons je begeleiden op de weg naar een pijnvrij en gezond leven.

Manuele Therapie

Revitaliseer je Lichaam

Manuele therapie is een specialisatie na de opleiding kinesitherapie. Deze is gericht op klachten van het bewegingsapparaat, in het bijzonder van de wervelkolom, de gewrichten in de bovenste en onderste ledematen, de spieren/pezen en de ligamenten.

BEKKENBODEM THERAPIE

Vind Verlichting en Kracht met Bekkenbodemtherapie

Bekkenbodemtherapie richt zich op het voorkomen en behandelen van klachten in de buik-, lage rug-, bekken- en bekkenbodemregio bij mannen, vrouwen en kinderen. De klachten kunnen aanzienlijke beperkingen veroorzaken in het dagelijkse leven, en bekkenbodemtherapie kan waardevolle ondersteuning bieden om deze aan te pakken. 

TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Bereid je goed voor op een spannend nieuw hoofdstuk in je leven

Er worden 2 tot 3 behandelingen prenataal voorzien als er geen andere problemen zijn. Deze voorbereiding wordt opgestart tussen de 30e en 32e week van de zwangerschap, maar kan eventueel vroeger omwille van klachten.

prenatale kinesitherapie richt zich op:

 • bewustmaking van lichaamsveranderingen
 • behandeling, oefeningen en adviezen voor het verlichten van klachten tijdens de zwangerschap
 • voorbereiden op arbeid en bevallen

Wat na de bevalling?

Terug naar Stralende Moederkracht: Jouw Reis met Postnatale Kinesitherapie

Een unieke reis van herstel, groei en welzijn. We begrijpen dat elke moeder haar eigen pad heeft na de bevalling, en daarom bieden we gepersonaliseerde zorg en ondersteuning om jou te helpen weer in balans te komen.

Met onze deskundige begeleiding en aandacht voor jouw specifieke behoeften, streven we ernaar om jouw postnatale reis zo soepel en comfortabel mogelijk te maken.

Samen werken we aan het versterken van je lichaam, het verminderen van pijnklachten en het herstellen van je zelfvertrouwen, zodat je vol vertrouwen kunt genieten van het moederschap.

Antwoorden op uw vragen!

 • Afspraken maken kan telefonisch via 0474 844 117 of via “afspraak maken”.
 • Voor een afspraak ’s avonds neemt u best telefonisch contact op.
 • Indien we met een behandeling bezig zijn en de telefoon niet kunnen opnemen, kunt u een boodschap inspreken op het antwoordapparaat. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Evelien werkt als gedeconventioneerd therapeute. 

 • Sessie in de praktijk: €33 of €35 (bekkenbodemkinesitherapie) 

 • Patiënten met verhoogde tegemoetkoming betalen het conventietarief.

 • Als u een voorschrift van de arts hebt, krijgt u na het betalen van uw factuur een getuigschrift voor verstrekte hulp mee. Met dit getuigschrift kunt u een deel terugbetaald krijgen door de mutualiteit. U kunt op de site  van uw mutualiteit berekenen wat u terugkrijgt . Dit is afhankelijk van uw sociaal statuut.

 

Betaling

 • Na elke behandeling wordt er afgerekend tenzij anders overeengekomen. U kan contant betalen of via een mobiele app (Bancontact-app of Payconiq).
 • Aan het einde van de behandelreeks of na maximaal 9 beurten wordt uw getuigschrift opgemaakt en meegegeven, tenzij anders overeengekomen.

Dit kan via e-mail of telefonisch tot 24u voor de geplande afspraak. Zo kunnen we andere patiënten met dringende klachten ook verder helpen. Een afspraak die niet tijdig wordt geannuleerd, zal worden aangerekend conform de regelgeving van het RIZIV.

 • voorschrift van de arts
 • identiteitskaart/kleefbriefje van uw mutualiteit
 • eventueel medische beeldvorming en verslagen van uw behandelende arts (RX, echo, MRI, CT, …)
  een grote handdoek
 • Voor uw eigen comfort: gemakkelijke en comfortabele kledij

 

De eerste behandeling (30 min – 1 uur) start met een vraaggesprek en kinesitherapeutisch onderzoek zodanig dat er voor u een persoonlijk behandelplan opgesteld wordt.

Huisbezoeken kunnen telefonisch aangevraagd worden en gebeuren enkel indien medisch verantwoord en binnen een straal van 5 km.

Kinesitherapeut Evelien Vanwalleghem

 • Een persoonlijke aanpak: in deze praktijk krijg je een behandeling aangepast aan jouw doelstelling. Er wordt samen met jou gezocht naar een oplossing voor jouw klachten.
 • Een kwalitatieve behandeling: dankzij de verschillende opleidingen kan er met een ruime blik gekeken worden naar de klachten, hierdoor word je als patiënt zo compleet mogelijk geholpen.
 • Samenwerking met andere kwaliteitsvolle disciplines: wanneer nodig wordt er overlegd met andere disciplines zoals arts, osteopaat, kinesitherapeut, psycholoog, …
 • Zelfstandigheid van de patiënt: door middel van oefeningen en adviezen kan je jouw gezondheid weer in eigen handen nemen en vertrouwen krijgen in jouw lichaam en geest.
 • Eerlijkheid: door een vertrouwelijke sfeer te creëren kunnen alle vragen gesteld worden en zal er eerlijk antwoord gegeven worden.
 • Aandacht voor de oorzaak van de klacht: via een grondig vraaggesprek en lichamelijk onderzoek wordt getracht de oorzaak te vinden van de klachten en worden stoornissen in het lichaam opgespoord. Daarnaast wordt het lichaam als één geheel gezien en wordt er gekeken of er andere factoren mee de oorzaak zijn van de klacht.